Tampereen retki

Ajeltiin hänen karvalakki-Teslallaan kohti Tamperetta. Hän oli vaihtanut ensimmäisen Teslansa tähän ja saanut ”kolomekytätonnia vaihosa” (Tesloissa ON eroa). Rahat hän oli tuhlannut johonkin venäläiseen tennistähtöseen – Ibizalla (eikä!).

Lapsena joku nainen kysyi kyynistyneellä äänellä tv:ssä, että mitä saa viidellätoista pennillä. Nykyisin joku elähtänyt bisnesjakku kysyy, mitä saa kolmellakymmenellä tonnilla. Ja vastaushan on: kakkosluokan sponsattavan.

Nyt hän sitten kertoi olevansa ”aevan rikkinäene”. En tajunnut, mikä tarve hänellä oli liioitella tunteitaan. Varsinkin kun prospekti odotti meitä, ja iskussa oleminen oli suotavaa.

Ehkä hän vain psyykkasi itseään. Päivän prospektilla oli kusipääkyykyttäjän maine: ”Meidän tulos perustuu luottamuspulaan.” ”Innostukoot keskenään!” (Epäilin, että tämä oli vain kuorta. Myöhemmin selvisi, että vainoharhaisuuteni osui jälleen oikeaan.)

Kyllä: hän oli psyykannut itseään. Tämän oivalsin vasta tapaamisen jälkeen, tapaamisen, jossa hän vietteli asiakkaan kloussaamaan diilin saman tien. Kuin manipuloiva tsunami, kuin kuumin vastatanssija, kuin… Linda Liukas (törppönä uskoin pitkään, ettei nimi voinut olla oikea vaan ilmiselvä pornonimi). Minulle jäi tapaamisessa vain nyökkäilijän ja leveän hymyilijän osa.

Uusi salainen resepti?

– No eipä totellaka! Heitänpähän oikian vaihteen silimään ko ei oo ennää mittee menetettävee enkä siltikkää kuulosta yhtikäs epätoevoselta. Asiakkaasta ko tuntuupi ku hää jäissii ikkuisee puutteesee jonnekin kylymää ja pimmeeseen ja minäpä tarjuan ulospiäsyn eli tien takaisi kottiin, jossa pil.. pullantuoksune vaemo uottaa.

Ajeltiin siinä takaisin kohti Helsinkiä. Halusin jotenkin kuitata.

– Se itätyttö taisi olla virhe.

– Sitäkö tarkotat, jotta seksi oisi yliarvostettua?

– Sano sinä.

Ajeltiin hiljaisuuden vallitessa Toijalan ja Hämeenlinnan väli. Kun Kauppakeskus Goodmanin valot näkyivät auton peräpeilistä, hän sanoi:

– Olipa se nyt kuitennii viksumpata kuin tuiterissa meilailu yön selässä.

Olin samaa mieltä. Mutta samalla hän paljasti salaisuutensa: kun riman laittaa tarpeeksi alas, antaa itselleen kaiken anteeksi. Siitä se riemu ratkeaa.

(jatkuu)

By Jorma Vähäpysty

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s